RETETE

Shaorma vegana cu legume spiralate

Ce spuneti de o shaorma vegana? Tentatia de a manca fast-food este foarte mare in zilele noastre. Restaurantele de acest tip sunt la tot pasul, preturile sunt accesibile si mancarea, cu toate ca nu este deloc sanatoasa, are gust bun. Si un alt aspect important este legat de timpul de preparare: in cateva minute primiti mancarea comandata si o puteti savura fie la acel resturant, fie acasa ori la birou. De aceea ii si spune ,,fast-food”.

Stim ca din cand in cand, oricat de sanatos mancati de obicei, vreti sa va rasfatati cu un preparat culinar bun, in genul celor de la fast-food. Insa, ce ar fi daca v-am spune ca puteti sa mancati un astfel de preparat, dar mult mai sanatos si gustos? Chiar daca nu pare adevarat, noi va spune ca este.

Shaorma vegana cu legume spiralate

Asa ca astazi va propunem o reteta delicioasa de shaorma vegana cu legume spiralate. La fel ca si preparatul original, se prepara foarte repede, insa asemanarile se opresc aici. Este o ,,shaorma” cu foarte putine calorii, din ingrediente sanatoase si foarte gustoasa, pe care o sa o indrageasca si copiii.

Pentru prepararea ei veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru doua portii):

  • 2 cepe rosii
  • 1 zucchini
  • 2 morcovi medii
  • 2 castraveti
  • 2 sfecle rosii mici
  • 8 – 10 rosii cherry
  • 2 cartofi medii (de preferat copti, nu prajiti in ulei)
  • 2 lipii
  • seminte de susan
  • putin ardei rosu
  • ketchup sau sos de rosii (daca aveti unul facut in casa ori unul cat mai sanatos, cu atat mai bine)
  • humus sau maioneza vegetala
  • sare, piper dupa gust.

Cum procedati? In primul rand, spiralati legumele cu ajutorul unui Feliator de Legume. Pentru zucchini folositi lama cu dinti mici, pentru ceapa si sfecla lama pentru panglici, cand alegeti morcovii, aveti grija la diametru: daca sunt prea ingusti, nu veti obtine spirale. Pentru castraveti si morocovi folositi una dintre lamele pentru spirale. Iar rosiile cherry puteti sa le taiati cu un cutit in doua sau 4 (depinde cum le preferati). Ardeiul rosu puteti sa il taiati dupa bunul plac.

Dupa ce ati spiralat legumele, incalziti cateva secunde lipiile intr-o tigaie incinsa, fara ulei. Ungeti fiecare lipie cu humus sau maioneza vegetala si sos de rosii, apoi asezati legumele si cartofii pe toata suprafata lipiei, presarati semintele de susan, sare si piper, iar apoi rulati cu grija lipiile.

shaorma veganaVa garantam ca o va placa aceasta shaorma vegana si ca o sa vreti sa o preparati cat mai des. Este nu doar delicioasa, dar si sanatoasa si o sa va permita sa va obisnuiti cu gustul legumelor, in cazul in care altfel nu va plac.

Chiar va recomandam sa ii dati o sansa si sa ne spuneti ce parere aveti.

Iar daca nu aveti deja un feliator de legume, va recomandam Spiralatorul de Fructe si Legume WonderEsque. Vizitati pagina de Shop si aflati mai multe lucruri despre el!

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *