RETETE

5 retete delicioase cu bucati de legume ramase de la spiralare

Daca iti place sa spiralezi legume si fructe, atunci stii ca in urma acestui proces, vor ramane cateva bucati de legume si fructe, mai exact un fel de ,,cotor” sau ,,ciuperca”. Aceste bucati sunt miezul legumelor si fructelor spiralate. E pacat sa le arunci, pentru ca sunt pline de vitamine si minerale, asa ca le poti folosi pentru a pregati cateva retete delicioase.

Daca spiralezi in fiecare zi, poti pastra bucati de legume si fructe in pungi speciale, atat la frigider, dar si la congelator. Asa le poti folosi pentru o gustare rapida sau pentru a prepara pranzul sau cina.
In continuare o sa iti prezentam 5 retete delicioase cu bucati de legume si fructe ramase in urma spiralarii, usor de facut si deloc scumpe.

5 retete delicioase cu bucati de legume ramase de la spiralare

1. Smoothie preparat cu aceste resturi: este perfect pentru un mic dejun rapid sau pentru o gustare. De asemenea, il poti manca si in loc de cina, dar va trebui sa maresti proportia de legume. Ce fel de fructe si legume poti utiliza? Practic, orice spiralezi, indiferent daca sunt bucati proaspete sau congelate. Totusi, credem ca este o exceptie: ceapa. Nu credeam ca smoothie-ul va avea un gust prea bun daca utilizezi ceapa.

                                                                                   Sursa foto: cookinglight.com

2. Supe creme : resturile de cartofi, morcovi, cartofi dulci si zucchini sunt perfecte pentru o supa crema. Fierbe-le pentru cateva minute, adauga-le in blender alaturi de ingredientele preferate, apoi serveste supa-crema cu niste crutoane si bucura-te de gustul delicios. Simplu si rapid.

Sursa foto: simplyrecipes.com

3. Apa infuzata : daca ai bucati de fructe sau chiar si de castravete, poti prepara o apa infuzata. Marunteste bucatile de fructe, pune-le intr-o carafa sau o sticla de apa si asteapta macar o ora inainte sa bei apa. Poti pune cuburi de gheata, frunze de menta sau ce iti place tie mai mult. In felul acesta, te vei bucura de toate vitaminele existente in fructe, dar si de un gust mai bun.

Sursa foto: culinaryhill.com

4. Legume gratinate : pune bucatile de legume (poti folosi zucchini, morcovi, cartofi si altele) intr-un vas termo-rezistent, adauga branza rasa (poti adauga si varianta vegana de branza) si introdu vasul la cuptor pentru jumatate de ora, sau pana cand vezi ca legume si branza devin aurii.

5. Pizza: daca iti place pizza preparata in casa, poti folosi resturile de legume. Pregateste aluatul ca de obicei, sosul, iar pe deasupra pune bucatile de legume si alte ingredente care iti plac. Delicios, sanatos si economic!

Sursa foto: recipes.sainsburys.co.uk

Speram ca ti-au placut ideile noastre de retete cu bucati de fructe si legume ramase in urma spiralarii.

Si daca vrei sa le incerci, dar nu ai deja un Spiralator, iti recomandam Feliatorul de Legume si fructe WonderEsque. Viziteaza pagina de ,,Shop” a site-ului si afla mai multe despre el si despre cum il poti comanda!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *