pizza vegana
RETETE

Pizza vegana cu sfecla rosie spiralata si dovleac spiralat

Pizza vegana…mmm, suna bine, nu? Cine nu iubeste pizza? Noua ne place, insa doar daca vorbim despre retete inedite si vegane. Propunerea de astazi este pizza vegana cu sfecla rosie spiralata si dovleac spiralat. Daca nu credeti ca este delicioasa, dati o sansa acestui preparat si va garantam ca o sa vreti sa il gatiti cat mai des.

Pizza este mancarea ideala pentru zilele in care vrem sa petrecem timp de calitate cu familia, pentru zilele cand avem ceva de sarbatorit si in care ne-am rasfata, dar nu am vrea sa petrecem prea mult timp in bucatarie. O astfel de pizza vegana nu este greu de preparat si nici nu consuma prea mult timp. Va garantam ca o sa va faca placere sa stati in bucatarie si chiar o puteti prepara alaturi de cei dragi.

Sfecla rosie este o minune pentru sanatate. In primul rand, este ideala pentru combaterea anemiei, multumita continutului ridicat de fier si acid folic. Sfecla rosie ajuta si la refacerea celulelor hepatice si lupta impotriva steatozei hepatice. Consumata regulat, este benefica si pentru scaderea tensiunii arteriale (studii recente au demonstrat ca 250 ml de suc de sfecla rosie pe zi sunt suficienti pentru a mentine tensiunea in limite normale). Fiind bogata in antioxidanti, previne oxidarea celuelor si astfel protejeaza impotriva cancerului. De asemenea, este foarte buna si pentru mentinerea sanatatii psihice.

Daca va intrebati care sunt ingredientele de care aveti nevoie, aceasta este lista:

  • pentru aluat: faina integrala (250 g), 200 ml apa calduta, 2 lingurite de drojdie uscata, un praf de sare.
  • pentru crema de tofu: 300 g tofu maruntit, cateva lingurite de suc de lamaie, 2 catei de usturoi maruntit, 2 lingurite de tahini, sare, piper
  • pentru toppinguri: sfecla rosie spiralata, dovleac placintar spiralat, sos pesto (sau de care va place), condimente dupa gust.

Cum se prepara pizza vegana cu sfecla rosie si dovleac?

Aluatul il preparati ca si cum ati prepara orice aluat de pizza: amestecati faina, apa, drojdia si sarea, formati o bila de aluat si apoi lasati la dospit pentru 20 de minute.

Pentru crema de tofu doar adaugati toate ingredientele intr-un blender si mixati-le pana obtineti o pasta cremoasa. Daca este nevoie, adaugati foarte putina apa, astfel incat consistenta sa fie mai cremoasa.

Ca sa pregatiti toppingurile va trebui sa spiralati sfecla si dovleacul (cu ajutorul lamei pentru spirale). Taiati spiralele obtinute la lungimea pe care o doriti.  Apoi treceti la ,,asamblarea” pizzei.

Impartiti aluatul in doua parti si intindeti-le in doua foi cat de cat egale. Adaugati peste ele crema de tofu, spiralele de sfecla si dovleac si condimentati dupa gust. Preincalziti cuptorul, iar apoi lasati pizza la copt timp de aproximativ 20 de minute la 200 de grade (timpul depinde foarte mult de cuptorul vostru).

Dupa ce pizza s-a copt, serviti cu sos pesto sau ce alt sos doriti! Va garantam ca o sa va placa si o sa vi se pare o reteta delicioasa!

pizza vegana

Sursa foto: greenevi.com

Ce parere aveti despre reteta noastra? Ati incerca-o? Daca da, scrieti-ne in comentarii cum vi s-a parut!

Iar daca nu aveti nevoie de un feliator de legume, va recomandam Spiralatorul de Fructe si Legume WonderEsque (mai multe detalii gasiti pe pagina de Shop).

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *