Opinia Doctorului legumele importante alimentatie
OPINIA DOCTORULUI

Opinia Doctorului: De ce legumele sunt cele mai importante in alimentatie

Ti-ai mancat salata astaziTi-ai mancat salata astazi?
Sa mananci o salata in fiecare zi alaturi de mesele tale normale este un obicei extrem de sanatos. Si unul dintre cele mai usor de realizat, spun expertii medicali.

Pentru ca gasesti in absolut orice restaurant optiunea de salata de cruditati si pentru ca se poate prepara foarte usor acasa. In plus, nu dureaza mai mult de 5 minute de taiat legumele.
Mai mult, din ce in ce mai multi doctori recomanda sa includem cat mai multe legume si fructe in alimentatia noastra.

5 MOTIVE PENTRU CARE E BINE SA MANCAM LEGUME

Iata cateva dintre motivele pentru care e bine sa mancam mai multe legume si fructe:

 • Mananca fructe si legume pentru fibre si a preveni constipatia
  Opinia doctorului: Studiile au aratat ca o dieta bogate fibre, bazata pe legume si fructe poate reduce nivelul de colestarol rau si sa previna sau sa elimine constipatia.
 • Legumele si fructele te ajuta sa slabesti
  Opinia doctorului: Conform doctorului Barbara Rolls, autoarea cartii The Volumetrics Eating Plan, cand mananci legume multe, te simti plin, mananci mai putin si bineinteles slabesti.
 • Te ajuta sa ai o sanatate mult mai buna
  Opinia doctorului: Atatia experti ne recomanda sa includem mai multe fructe si legume in alimentatia noastra. Dr. David Jacobs, profesor de Sanatate Publica la Universitatea din Minnesota, spune ca exista extrem de multe dovezi ca alimentatia bazata pe plante contribuie la o stare de sanatate foarte buna. Daca mananci in mod frecvent salate verzi, vei avea niveluri inalte de antioxidanti in sange (vitamina C si E, acid folic, lycopena, alpha si beta caroten). Antioxidantii sunt substante care protejeaza corpul de actiunea nociva a radicalilor liberi.

 • Consumul de legume previne cancerul
  Opinia doctorului: De ani de zile, cercetatorii au gasit legaturi intre consumul de fructe si legume si riscul scazut de cancer si nu numai. Un studiu recent al Institutului Nationat de Cancer American a indicat faptul ca oamenii a caror dieta este bogata in fructe si legume au un risc mai mic de a dezvolta cancer al gatului sau capului – chiar si cei care fumeaza sau beau alcool.

 • Previne riscul de atac de cord.
  Opinia doctorului: Exista dovezi ca vegetarienii au un risc mai scazut de a face atac de cord sau alte boli cardiovasculare. Intr-unul dintre cele mai mari studii realizate pana acum – o analiza asupra unui numar foarte mare de participanti de 76000 de oameni, vegetarienii au un risk de atac de cord cu 25% mai mic decat al celor cu o dieta clasica. Acest rezultat a fost confirmat de studii care au cumparat Adventistii de Ziua a saptea vegetarieni vs. Non-vegetarieni. Intr-un alt studiu care a implicat 65000 de oameni in zona Oxford, Europa, cercetatorii au gasit ca vegetarienii au un risc de a muri de boli cardiovasulare cu 19% mai mic fata de cei cu dieta clasica.

opinia doctorului legume in alimentatie

opinia doctorului legume

 

 

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *