3 metode de a prepara zucchini (dovlecei)
7 THINGS

Zucchini. 3 metode de a-l prepara

Zucchini? Ce e asta, ar zice mama.

Pentru unii dintre noi, zucchini a intrat deja in vocabularul nostru pentru ca il gasim cam in toate supermarket-urile. Pentru altii, inca nu. Cert este ca o ruda foarte apropiata de ceea ce noi romanii numim dovlecel. Cel mai des folosim dovlecelul pentru a-l taia felii si apoi il prajim intr-o tigaie si il mancam alaturi de un mujdei de usturoi sau alte legume.

Azi ne-am propus sa va impartasim alte 3 modalitati de a prepara si manca dovlecelul sau zucchini.

  1. Metoda noastra preferata: crud si spiralat!

    Spiralati-l doamnelor si domnilor si veti vedea ca vor iesi niste minunatii de spaghetti lungi de cativa metri. Pentru a spirala un dovlecel, va recomandam sa folositi aparatul de spiralat legume WonderEsque. Usor de folosit, doar se taie capetele de la zucchini, se ataseaza intre rotita cu tepi a aparatului si cilindrul-suport de sustinere in lama si gata. Incepeti spiralarea. In mai putin de 30 de secunde, ai taiat un zucchini intreg si l-ai facut spaghetti. Dupa aceea pregateste un sos de rosii delicios si varsa-l peste spaghetele din zucchini crud. Eu intotdeana tai 2 cepe bucatele si o prajesc 2-3 minute in ulei de masline. Apoi adaug peste ceapa prajita un sos BIO pe care il cumpar de la supermarket (cititi eticheta sa nu contina zahar!). Ceapa isi lasa o dulceata si aroma incredibila in sosul meu si il face delicios de aromat. De asemenea, merge de minune cu sos pesto!

    Cel mai sanatos este sa mancati spaghetele din zucchini crud, nu preparat la foc. Spiralatorul de legume WonderEsque poate fi achizitionat de aici.

  2. Pe gratar!

    In primul rand pentru ca e rapid. Se tine foarte putin pe gratar pentru a fi gata si poate fi acea gustare pe care o iei inainte sa se faca gata gratarul clasic cu carneturi. Se taie transversal dovlecelul sau zucchini-ul si se unge cu ulei de masline.

    Atentie sa nu fie prea subtire feliile pe care le tai. Se condimenteaza cu sare si piper, de asemenea orice alte condimente preferati (busuioc, oregano) si se aseaza pe gratar. Se tin maxim 2 minute pe fiecare parte. Poti pune si branza sau mozzarela cand intorci pe a doua parte.
     

  3. Barcute la cuptor sau gratar: adica zucchini umplut-cu-de-toate.

    Super simplu de facut, doar ca e un timp mai indelungat la cuptor. Se taie zucchini-ul pe din doua, transversal. Se scobeste interiorul de la cele doua jumatati, indepartand semintele si pulpa. Nu mergeti prea in adancime cu scobitura pentru ca ne dorim sa ramana suficienta „carne” sa tina intreaga umplutura.

     

     Se da 20 de minute la cuptor. Se poate umple cu bucatele de ardei gras, cubulete de rosii, parmesan si branza razuita. Se condimenteaza cu sare, piper si mirodenii (busuioc, oregano sau cimbru sau chiar chili, dupa preferinte). Se serveste imediat.

Pofta buna! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *