Ce fructe si legume de toamna ce pot fi spiralate va recomandam? Cititi in continuare si veti afla!
Chiar daca toamna nu este anotimpul preferat al majoritatii persoanelor, nu inseamna ca nu este minunata. Noi consideram ca este un anotimp subapreciat si chiar si cei care spun ca nu va fi niciodata pe placul lor, vor ajunge sa o iubeasca daca ii vor acorda atentie. In primul rand, toamna sunt cele mai frumoase peisaje, pentru ca totul pare pictat. Dealuri in zeci de nuante de galben, maro, rosu si verde, covoare de frunze peste tot unde va intoarceti privirea, vreme care ne indeamna la ceai si la citit.
Si tot toamna se culeg roadele pamantului. Asa ca ne putem bucura de cat mai multe fructe si legume delicioase, pe care le putem conserva prin metode sanatoase si pentru iarna. Insa, cel mai bine este sa ne bucuram de acestea crude, pentru ca sunt delicioase si de asemenea ne ofera toate vitaminele si mineralele de care avem nevoie.
Daca nu puteti sa consumati legume si fructe in stare cruda fie din cauza gustului, fie pentru ca nu sunteti obisnuiti, avem o propunere pentru voi: spiralati-le! Vor fi mult mai usor de consumat si vor arata excelent in farfurie, indemnandu-va sa le mancati. Sa nu mai spunem ca exista sute, mii de retete delicioase cu fructe si legume spiralate, pe care le puteti incerca!
Sursa foto: fruitbouquets.com
Fructe si legume de toamna pe care le puteti spirala
In continuare o sa va prezentam lista fructelor si legumelor de toamna care pot fi spiralate cu succes:
- mere: delicioase, sanatoase, gustoase. Merele nu au nevoie de prea multe cuvinte pentru a fi descrise. Sunt cele mai iubite fructe, sunt ieftine si contin o multime de vitamine, minerale si fibre. Toamna se culeg merele delicioase romanesti, asa ca profitati din plin de ele, indiferent de soiul lor.
- sfecla rosie: este disponibila tot timpul anului, asa ca profitati de ea. Bogata in antixodianti si in substante care scad tensiunea arteriala, o sa va ajute sa va mentineti sanatatea sistemului circulator.
- broccoli: mai exact cotoarele de broccoli. V-am explicat in acest articol cum puteti valorifica aceste cotoare delicioase si cum le puteti spirala.
- cartofi dulci: sunt deliciosi, mult mai putin calorici decat cartofii normali si puteti obtine atat cipsuri delicioase din ei, dar si spirale pe care sa le utilizati in diferite retete.
- radacina de telina: o stim cu totii, o folosim in ciorbe, supe, in alte preparate sau chiar si in salate, rasa. Insa, va garantam ca spiralata este mult mai gustoasa.
- nap: daca nu ati auzit inca de aceasta leguma, trebuie sa stiti ca este ca un fel de combinatie intre ridichi si gulii, cu un gust usor picant si dulce in acelasi timp. Contin foarte mult fier si substante care regleaza tensiunea arteriala.
- pentru ca le-am mentionat mai sus, guliile: delicioase si pline de vitamine.
- perele: mai au nevoie sa fie descrise? Profitati de perele romanesti pe care le gasiti in acest moment in piata.
- pastarnac: si pe el probabil il folositi in supe si ciorbe, dar va garantam ca este delicios spiralat in salate.
- dovleac placintar: spiralele de dovleac le puteti unge cu putin ulei vegetal presat la rece, le puteti presara cu putina scortisoara si apoi le puteti pune in tigaie cateva minute. Iese un desert delicios si satios.
Voi ce fructe si legume de toamna veti spirala?
P.S. daca nu aveti un spiralator, va recomandam Feliatorul de Fructe si Legume WonderEsque. Vizitati pagina de Shop a site-ului si aflati mai multe detalii despre cum puteti sa il comandati!