Enchilada la tigaie cu cartofi dulci, o reteta care cu siguranta o sa va fie pe plac si pentru care o sa faceti o mica ,,obsesie”. Aceasta reprezinta varianta mai sanatoasa a enchiladei clasice, asa ca nu ar trebui sa va simtiti vinovati daca o sa o preparati nu numai cand vreti sa mancati ceva deosebit sau cand aveti musafiri, ci si fara motiv.
Este o reteta extrem de usor de preparat si foarte rapida, astfel incat in doar treizeci de minute o sa aveti o cina delicioasa si sanatoasa. Enchilada este un preparat de origine mexicana, un preparat pe care daca l-ati incercat deja in forma originala, cu siguranta v-ati indragostit de el. Asa ca aceasta enchilada la tigaie cu cartofi dulci, o sa vi se para mult mai delicioasa si o sa apreciati faptul ca este mai sanatoasa decat varianta originala.
Pentru a prepara aceasta reteta, o sa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente, pe care le veti adapta in functie de cate portii doriti sa iasa:
- cartofi dulci spiralati
- fasole neagra/rosie
- porumb
- tortillas de porumb sau obisnuite
- o ceapa mica
- usturoi
- un sos de enchilada
- branza sau cascaval vegetal (ori puteti folosi lactate normale daca nu sunteti vegani sau daca nu aveti intoleranta la lactoza)
- ulei de masline.
- optional: avocado si iaurt grecesc
- sare, piper si praf de chilli dupa gust.
Pentru sosul necesar unei tigai, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2-3 lingurite de ulei
- 10 de grame de faina
- 200 de grame de rosii in bulion si 150 de grame de rosii pasate
- pudra de chilli, oregano, usturoi, sare si piper, toate dupa gust
- o ceasca de apa
Cum preparati Enchilada la tigaie cu cartofi dulci?
In primul rand, preincalziti cuptorul. Apoi, apucati-va de spiralat legumele. Cartofii dulci ii puteti spirala cu ajutorul lamei pentru spirale mari sau daca ii vreti mai fini, alegeti lama pentru spaghetti. Spiralati si ceapa cu ajutorul lamei pentru panglici.
Intr-o tigaie rezistenta la temperaturi inalte (ce poate fi folosita la cuptor) puneti uleiul de masline la incalzit. Adaugati ceapa si lasati-o in tigaie pana devine transparenta si moale. Apoi, adaugati spiralele de cartofi dulci si lasati-le in tigaie aproximativ 10 minute sau pana sunt gatite ,,al dente” (nu trebuie sa fie complet moi). Presarati si usturoiul si mai lasati totul la foc timp de un minut.
Apoi, adaugati fasolea, porumbul si tortillas taiate in bucati, sosul de enchilada si o parte din branza ori cascaval. Amestecati pana se combina toate ingredientele. La final, adaugati restul de branza/cascaval si puneti tigaia la cuptor pentru aproximativ 5 minute sau pana cand se topeste branza si sosul fierbe. Puteti servi cu toppingurile optionale (avocado si iaurt grecesc).
Sosul nu este greu de preparat. Doar adaugati uleiul intr-o tigaie, puneti faina si amestecati cu un tel timp de un minut. Apoi adaugati restul ingredientelor si ceasca de apa si lasati sa fiarba aproximativ 10 minute, pana se ingroasa.
Sursa foto: sweetpeasandsaffron.com
Speram sa va fie pe plac aceasta reteta si sa o preparati ori de cate ori vi se face dor de reteta clasica si cand vreti sa va bucurati de o mancare delicioasa si de ce nu, chiar vegana.
Si daca va doriti un feliator de legume, uitati-va pe pagina de Shop, la Spiralatorul de Fructe si Legume WonderEsque. Asteptam parerile voastre despre aceasta reteta!