Sfecla rosie? Daca ai auzit si tu despre beneficiile sfeclei rosii pentru sanatatea ta si vrei sa mananci mai multa sfecla rosie, atunci ai ajuns in locul potrivit.
Intr-adevar sfecla rosie este extraordinara pentru sanatate! Contine potatiu, magneziu, fibre, fosfor, fier, vitamina A, B si C, beta-caroten, acid folic. Sfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului, asa ca daca ai probleme cu ficatul, bea niste suc de sflecla si te vei simti minunat. Iar daca cumva te simti mai depresiv/a in ultimele zile/ saptamani, sfecla rosie contine betaina – aceeasi substanta folosita in medicamentele anti-depresive. Cam ca ciocolata, dar fara sa te ingrase. 🙂
SUGESTII despre cum sa incorporezi sfecla rosie in alimentatia ta
Si daca esti in pana de idei legat de cum sa mananci cat mai multa sfecla, iata cateva sugestii pentru a o introduce in alimentatia ta in diverse moduri creative, care sa nu te plictiseasca:
1. Sfecla murata.
2. Sfecla feliata pe blatul tau de pizza alaturi de alte legume.
3. Chipsuri din sfecla la cuptor. Le poti pregati usor cu un spiralator de legume cu lama care taie panglici.
Se taie sfecla cu cutitul doar pana la jumatate pentru ca in timp ce spiralezi, fiecare felie sa cada si sa nu fie continue. Dupa ce ai obtinut feliile de sfecla, se pun intr-un bol unde se adauga ulei de masline, sare, piper, alte mirodenii (oregano, cimbru).
Se amesteca bine si se apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se pun la cuptor la o temperatura de 275 grade C timp de 50 – 60 minute.
Se scot si se pot lasa peste noapte. Se consuma ziua urmatoare. Sunt atat de bune ca vei vrea sa mai faci.
4. Adaugata la salate, alaturi de alte legume. De asemenea, se poate spirala usor cu spiralatorul de legume WonderEsque.