Cu siguranta si voi aveti putin timp liber la dispozitie din cauza programului incarcat. Insa, nu ar trebui sa devina o scuza pentru o alimentatie nesanatoasa.
Ni se pare mai usor sa cumparam semi-preparate sau junk food. Aceste preparate sunt la indemana noastra, dar ar trebui sa ne abtinem pentru ca este spre binele nostru. Solutia este sa ne organizam mai bine timpul si sa pregatim gustari delicioase si sanatoase pe care sa le avem la noi si care sa ne ajute sa rezistam tentantiilor existente la tot pasul.
Si pentru cele mai multe persoane, cele mai tentante preparate sunt cele dulci. Nu e de mirare, mai ales ca intre mese ar trebui sa avem si gustari sanatoase, iar daca le ,,sarim”, se va instala nevoia de dulce pentru a ne mentine energia. Insa nu avem nevoie doar de simpli carbohidrati, ci si de fibre, pentru a impiedica absorbtia brusca a glucidelor, protejandu-ne astfel pancreasul si mentinandu-ne energici mai mult timp. Asa ca una dintre cele mai bune alegeri ar fi sa mancam un fruct: avem si glucide si fibre. Insa, daca nu va plac fructele in starea lor naturala, poate o sa va tentam cu o reteta usoara si delicioasa, pe care v-o prezentam in continuare.
Ne-am indragostit de Crumble de mar, o reteta pe care am gasit-o pe yummly.com. Reteta am adaptat-o pentru a fi cat mai sanatoasa si delicioasa.
Ingrediente necesare si pasii de urmat pentru Crumble de mar
Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– pentru umplutura de mere: 2 mere mari spiralate, 2 linguri de faina integrala, 2 linguri de zahar brut (sau daca aveti chiar zahar nerafinat Muscovado), cateva picaturi de extract de vanilie, condimente dupa gust (ce va place, insa noi va recomandam scortisoara)
– pentru topping: 1 cana de fulgi de ovaz, 2 linguri de ulei de cocos, cateva picaturi de extract de vanilie si condimente dupa gust.
Pregatirea este foarte simpla. Trebuie sa preincalziti cuptorul si apoi sa ungeti 4 vase mici ramekings cu ulei de cocos. Sau puteti sa utilizati un singur vas, mai mare.
Umplutura de mere este simplu de realizat. Intai spiralati merele cu ajutorul Feliatorului de Legume WonderEsque (lama pentru panglici) iar apoi taiati panglicile in bucati mai mici. Adaugati ingredientele pentru umplutura si apoi o puneti in vasele pentru copt.
Pentru topping, doar puneti ingredientele intr-un vas, amestecati-le cu o lingura pana se omogenizeaza. Apoi, puneti topingul peste umplutura de mere in vas (sau vase).
Apoi, introduceti vasele de copt in cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu si asta este tot. Crumble de mar se poate servi cald sau rece, pe post de gustare sau mic dejun.
Sursa foto: www.yummly.com
Iar daca nu aveti un dispozitiv pentru spiralarea merelor, va recomand Feliatorul de Legume WonderEsque, pe care il puteti achizitiona de pe feliatorlegume.ro. O sa va ajute nu doar sa preparati aceasta reteta, insa o sa observati ca timpul petrecut in bucatarie va fi mai mic si retetele voastre or sa fie din ce in ce mai delicioase si sanatoase.
Speram ca v-a placut aceasta reteta si asteptam parerile voastre.